Starinska pogača

Dulečar: Bakin hleb s bundevom će obožavati cela porodica! (RECEPT)

Toliko je ukusan, da ga neki nazivaju kolačem, a ne hlebom

Recepti 15.11.2019. - 12:15h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 550 g brašna, 300 ml mleka, 20 g kvasca, 50 ml maslinovog ulja, 200 g kuvanog duleka (bundeve), 1 kašičica šećera, malo soli, žumance za premazivanje.

Priprema: Rastopiti kvasac u malo mlake vode, dodati šećer, pa kad kvasac nadođe sipati ga u vanglicu. Dodati mleko, ulje, pasiran kuvani dulek, brašno i so, pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa oblikovati testo u loptu.

 

Kanap staviti ispod testa pa ukrstiti i napraviti uglove na testu (pogledajte video), ali ne preterujte sa zatezanjem kanapa.

 

Ostavite da hleb poraste, pa ga premažite žumancetom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kanap iseći i pažljivo skinuti.

 

Užvajte u prelepom ukusu starinskog dulečara!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs