Glavno jelo koje se jede u jednom dahu

Pileći paprikaš sa noklicama

Ovo jelo su nam spremale naše mame i bake još u ono vreme kada se nisu merile kalorije i kada je bilo bitno da je ručak ukusan i hranljiv
Recepti 16.02.2014. - 21:18h
Foto: Thinstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 bataka i karabataka (oko 1kg pilećeg mesa sa kostima)
  • 3 - 4 manje glavice crnog luka
  • 4 - 5 manjih šargarepa
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike aleve paprike
  • So
  • 3 jajeta

Razdvojite batak i karabatak, zatim sitno iseckan crni luk dinstati u većoj šerpi na malo ulja i vode dok ne postane mekan i staklast. Na početku dinstanja dodati kašičicu soli, pomoćiće da luk pusti vodu.

 

Spustiti meso i na srednjoj vatri nastaviti dinstanje dok meso ne ispusti svoj sok, 10-15 minuta.

 

Zapržiti - preko mesa i luka sipati dve kašike brašna i alevu papriku, mešati da ne zagori. Naliti vodu da sve prekrije, oko dva litra, ubaciti očišćenu šargarepu, pojačati vatru. Kad provri smanjiti vatru i kuvati dok meso ne postane vrlo meko. Probati čorbicu, dosoliti, pobiberiti, po potrebi. Može se dodati i sitno seckana sveža ljuta paprika, ko voli.

 

Razbiti 3 jaja u mericu, pa koliko imaju ml, odmeriti toliko grama brašna. Jaja razmututi viljuškom pa dodati brašno. Treba da se dobije srednje meko testo koje se rasteže kao žvaka. Dobro je da ostoji 15-ak minuta. U paprikaš koji tiho vri kašikom spuštati komade testa. Noklice će brzo isplivati na površinu. Kuvati još 5-10 minuta pa isključiti ringlu i poklopljen paprikaš ostaviti na njoj.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...