Kolač za pamćenje

Torta Beba: Pravi medenjak među poslasticama! (RECEPT)

Slatka, nežna, potpuno neodoljiva

Recepti
10:39h Autor:
Torta Beba: Pravi medenjak među poslasticama! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Slatka i neodoljiva, baš kao i svako novorođenče, ova beba torta je pravi pravcati medenjak među poslasticama. Lako se zavoli već na prvi zalogaj, samo ni u njoj kao i u drugim slatkišima ne treba preterivati!

Sastojci za patišpanj: 5 jaja, 8 kašika šećera, 3 šolje mleka, 2 šolje ulja, 10 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike kakaoa.

Za fil: 500 ml mleka, 6 kašika šećera, 5 kašika griza, 1 limun, 250 g margarina, 8 kašika džema od kajsija, 100 g mlevenih oraha.

Priprema: Umutiti jaja mikserom, dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Dodamo ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.

Polovinu smese za patišpanj sipati u okrugli kalup za pečenje obložen pek papirom. U drugu polovinu dodati kakao i promešati. Smesu sipati u drugi okrugli kalup i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pripremiti fil - u šerpu sipati mleko, dodati šećer, izmešati varjačom i dodati griz. Kada griz dobije potrebnu gustinu, skloniti sa šporeta. Posebno umutiti margarin, dodati ohlađen griz, sitno izrendanu koru limuna i mutiti da se sjedini.

Braon patišpanj staviti na tacnu za tortu i premazati polovinom filom. Fil premazati polovinom marmelade, zatim staviti žuti patišpanj. Premazati ostatkom fila, a zatim preostalom marmeladom. Posuti mlevenim orasima i drugim dekoracijama po želji.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs