slatki greh

Francuski tost gotov za tren oka: Slatki doručak koji garantuje najlepši početak dana! (RECEPT)

Kada ne znate šta ćete sa ostatkom starog hleba, a ne jedu vam se obične prženice, francuski tost je idealan obrok

Recepti 07.11.2019. - 19:35h Autor: Stil/Klix.ba
Foto: Shutterstock

Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.

 

Dok se kod nas prženice najčešće služe u slanoj varijanti, francuski tost je  doručak sa slatkim namazom.

 

Priprema:

 

  • U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šoljice mleka.
  • Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete dodati i ekstrakt vanile.
  • Sve zajedno dobro promešajte.

 

Sočne prženice iz rerne sa sirom i kajmakom: Najukusniji obrok od bajatog hleba! (RECEPT)

foto: Shutterstock
  • Hleb naseckajte na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da odstoje dok ne upiju svu tečnost.
  • Najbolje bi bilo da iskoristite hleb koji je star dan ili dva.
  • Kriške prepržite u tiganju na malo maslaca. Za svaku stranu potrebno je dva-tri minuta.
  • Stavite kriške u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 10-15 minuta na 200 Celzijusa.

 

Prženice od šupljeg suvog hleba: Novi recept za fantastično jelo!

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...