Ukus koji se ne zaboravlja

Domaća gusta pileća čorba: Melem za stomak i dušu! (RECEPT)

Toplo kuvano jelo za celu porodicu

Recepti 07.11.2019. - 15:36h Autor: Stil / bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g pilećih bataka, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 3 krompira, 3 kašike pirinča, 1 kocka pileće supe, prstohvat mlevene paprike, 2 kašike ulja, 1 kašika putera, biber po želji, 1 jaje, 2 kašike pavlake. Po želji dodajte i malo graška i šargarepe.

Priprema: Oprati pileće batake i tako, kako su celi sa kostima, preliti ih vodom i staviti na ringlu. Kad voda provri odliti i sipati čistu toplu vodu. Dodati ulje, biber po ukusu i maslac. Ostaviti da se kuva.

 

Oljuštiti luk, krompir i čen belog luka. Oprati i sitno iseći, pa dodati u šerpu s batacima. Ako ste se odlučili za grašak i šargarepu, sada dodajte i njih. Staviti i opran pirinač, kocku za supu i prstohvat mlevene paprike.

 

Kada se bataci skuvaju, izvaditi iz supe i odvojiti od kostiju. Iskidati meso na parčiće i vratiti u šerpu. Ako je neophodno, doliti još tople vodu. Kuvati još nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle.

 

U posudici umutiti jaje i kiselu pavlaku. Promešati, pa sipati malo čorbe i kad se ujednači, sipati u šerpu sa čorbom. Promešajte i isključite ringlu.

 

Uživajte u gustoj domaćoj pilećoj čorbi!

 

Vlaška sirnica: Pita u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...