Trik iskusnih domaćica

Premažite svako testo ovime pre pečenja: Biće mekano kao puter i do pet dana!

Ima rešenja i za posna testa

Recepti 02.11.2019. - 12:36h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ništa kao toplo, sveže ispečeno domaće testo!

 

Retko ko može da odoli mekanim kiflicama, punjenim pužićima ili mirisnoj pogači sa krckavom korom i sreidnom mekom poput pamuka.

 

Šta god da pravite, obično ne pravite knap i dosta doga ostane, a već posle nekoliko sati pecivo se stvrdne i ukus mu više nije ni blizu onog kad je bilo tek pečeno. To je jednostavno tako, uglavnom zbog sastojaka koji se stavljaju u testo, a koji se nakon hlađenja stegnu.

 

Za to postoji rešenje - jednostavno, premažite testo pre pečenja rastopljenim puterom! Za još bolji ukus, pogače i peciva namažite dva puta puterom, a između dva sloja pomoću četkice premažite umućenim jajetom.

 

Kada pravite posni hleb ili peciva, svuda rasporedite malene kockice margarina i stavite da se peče. U rerni će se istopiti, a vaše testo će biti neverovatno mekano, koliko god da stoji!

 

Isproban trik: Verovali ili ne, kada u testu nema mleka i jaja, mnogo je mekše, a pritom nije ništa manje ukusno. Takva testa mogu da stoje i po nekoliko dana, a njihova mekoća se neće promeniti!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...