nezaboravno jelo

Bolji ručak na kašiku niste probali: Ovaj pileći paprikaš će vas istog trena zagrejati i osvojiti! (RECEPT)

Za sve ljubitelje piletine i kuvanog ručka, ovo je pravi recept

Recepti 01.11.2019. - 17:39h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 grama piletine (bataci, karabataci, veći komadi prsa...)
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 manji koren celera
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  •  2 kašičice mlevene crvene paprike
  • 3 kapike kisele pavlake
  • Pileća supa
  • peršun
  • ulje
  • so
  • biber

 

Julijin pileći paprikaš: Ručak od kojeg svi traže kutlaču više! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Piletinu posolite i pobiberite, a na tiganju zagrejte ulje, pa na svih strana zapecite meso.
  • Izvadite meso iz tiganja i na isto ulje dodajte sitno seckani luk.
  • Dinstajte dok meso ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte narendanu šargarepu i celer.
  • Još kratko dinstajte, pa dodajte supu toliko da prekrije povrće.
  • Začinite crvenom paprikom, posolite i pobiberite, a zatim dodajte i koncentrat paradajza.
  • Dobro promešajte, pa dodajte meso i pustite da se kuva oko sat vremena.
  • U slučaju da supa ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat sos.
  • Pred kraj kuvanja iz tiganja izvadite meso i deo supe, pa ga pomešajte s kiselom pavlakom.
  • Preostalo povrće u tiganju usitnite štapnim mikserom i dodajte mešavinu s kiselom pavlakom.
  • Dobro promešajte, vratite meso, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.

 

Pileći paprikaš sa noklicama: Kao u stara dobra vremena! (RECEPT, VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...