Ukusne, mirisne i penaste

Čupavac kiflice: Punjeno slatko pecivo mekše od pamuka! (RECEPT)

Prava domaća poslastica za celu porodicu

Recepti
Autor:
Čupavac kiflice: Punjeno slatko pecivo mekše od pamuka! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Recepti Brigita Husic

Priprema testa: U 260 g toplog mleka dodati kašiku šećera i kesicu suvog kvasca. Ostavite da odstoji 2 minuta. U vangli pomešajte 520 g brašna, 1 kesicu pudinga od vanile (prah) i pola kašičice soli, pa dodajte kvasac razmućen u mleku i 70 g šećera. Zatim dodajte 125 g putera iseckanog na kockice, jedno jaje i 40 g kisele pavlake.

Sve lepo izjednačiti kašikom pa izmesiti rukom. Dobićete testo lepljivo i rastegljivo poput žvake. Pokrijte i ostavite da stoji 40-50 minuta.

Fil: Kesicu pudinga od vanile skuvajte u 300 ml mleka. Kad se prohladi dodati 200 g krem sira ili pavlake i 2 pune kašike šećera u prahu (probajte fil, ako želite dodajte još šećera u prahu). Dodajte 90 g kokosa i lepo sjedinite.

Razvijanje i punjenje testa: Istresti testo na radnu površinu posutu brašnom, premesiti u oblik valjka, pa podeliti nožem na tri dela. Svaki deo oblikovati u lepinjicu pa počnite da razvlačite. Ako negde počne da se lepi, dodajte malo brašna na taj deo. Testo razvučeno na debljinu od 3 mm iseći na 8 trouglića, pa krajeve svakog trougla razvući prstima i tu naneti punu kašiku fila. Pažljivo motajte kiflice (utapkajte testo preko fila da ne bi curio). Ako vam preostane testa, napunite kiflice džemom po izboru, kremom, sirom...

Rernu uključite na 180 stepeni. Kiflice ređajte u pleh sa razmakom i neka stoje desetak minuta. Premažite svaku kiflicu sa malo mleka, a one sa džemom ili sirom mažite razmućenim jajima. Pecite 20 minuta. Ako je fil iscurio, kašikom ga primaknite kiflicama dok je još vruće.

Glazura: Otopiti 200 g čokolade za kuvanje sa 5 kašika mleka i 5 kašika ulja. Gornji deo svake kiflice uvaljati u čokoladu, pa u kokos. Malo ih stavite u frižider, da bi se čokolada stegla. Uživajte u fenomenalnom ukusu!

(Tekst: Stil.kurir.rs, Izvor: Youtube / Recepti Brigita Husić)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs