UKUSNO

Kesten pire sa rumom: Odlična jesenja poslastica gotova za tili čas! (RECEPT)

Ova poslastica je definitivnoprva asocijacija na najšarenije godišnje doba

 

 

Recepti 21.10.2019. - 12:43h Autor: stil/fashion.hr
Foto: Shutterstock

Kesten je nešto čega ima u izobilju tokom jeseni, pa je pravljenje kesten pirea, najbolji načina da se iskoristi. 

 

Priprema ovog deserta je vrlo jednostavna, a svi će ga voleti.

 

Biće vam potrebno: 

 

 

Mnoge domaćice greše kod ključne stvari: Uz pomoć ova 2 trika skuvaćete perfektnu testeninu!

Priprema:

 

Pre nego što počnete da ih kuvate, napravite mali rez na vrhu svakog kstena. Nakon toga ih stavite u šerpu, prelijte vodom i barite oko 30 minuta. Kada su gotovi, oljuštite koru. 

 

U 150 ml vode dodajte šećer i pustite da provri, a nakon toga dodajte i rum. Ostavite sirup da se ohladi nekoliko minuta. 

 

Kada je sirup ohlađen, u blender stavite kestenje i miksajte, povremeno dodavajući i sirup. 

 

Kesten pire posližite sa šlagom i po želji dekorišite izrendanom čokoladom. Naprvite od njega oblik torte ili ga poslužite u staklenoj posudi. 

 

Pire krompir sa spanaćem: Kombinacija ukusa koja obara s nogu! (RECEPT)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...