Morate probati

Tonijev kolač: Brza kremasta poslastica iz snova (FOTO)

Iako se korice peku, priprema je prilično brza i jednostavna

Recepti 15.10.2019. - 13:33h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Shutterstock

Sastojci: 300 ml slatke pavlake, 50 g čokolade za kuvanje, 80 g šećera u prahu, 1 kašika kakaoa, 6 kašika brašna, 6 kašika šećera u prahu, 6 jaja, 1 vanilin šećer, čokoladni preliv.

 

Priprema: U dubokom sudu mikserom umutiti žumanca sa šećerom u prahu. Dodati rendanu čokoladu za kuvanje.

 

U drugom sudu umutiti belanca, pa tako izmućena dodati u sud sa žumancima, šećerom i čokoladom. Dodati brašno, pa pažljivo promešati da se smesa sjedini, pa izliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u rerni 15-ak minuta na 200 stepeni.

 

Ispečen patišpanj ostaviti da se ohladi, pa ga preseći na dva dela. Umutiti slatku pavlaku sa 80 g šećera u prahu i vanilin šećerom. Ostaviti pola sa strane, a u ostatak dodati kakao, promešati i tim kremom filovati prvu koru.

 

Preko fila staviti drugu koru, pa naneti polovinu fila koju smo ostavili sa strane. Po želji ukrasiti čokoladnim ili voćnim prelivom, seći i služiti.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...