ISPROBAJTE OBAVEZNO

Kelj sa limunom i belim lukom: Ništa jednostavnije za pripremu, a popravlja imunitet! (RECEPT)

Ovaj jednostavan recept savršeno ide uz jaje na oko ili poširano jaje

Recepti 14.10.2019. - 14:03h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 600 grama kelja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka
  •  ½  kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • sok jednog malog limuna

 

Spremite kelj na brz način: Lagani ručak od samo 3 sastojka!

foto: Porfimedia

Priprema:

 

  • Grubo naseckajte listove kelja, prebacite ih u cedilo i isperite vodom.
  • Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i dodajte tanko naseckani beli luk i mešajte minut.
  • Postepeno dodajte kelj i svaki put dobro promešajte.
  • Posolite i pobiberite.
  • Poklopite i kuvajte dok kelj ne omekša, otprilike pet minuta.
  • Sklonite s vatre i prelijte limunovim sokom.

 

Kelj kao riznica zdravlja: Bori se protiv raka, sprečava osteoporozu, reguliše visok pritisak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...