ručak za poželeti

Sočni bataci u sosu od pečuraka i vina: Kombinacija ukusa koja ostavlja bez daha! (RECEPT)

Obavezno sprobajte ovaj recept jer će vas osvojiti na prvi zalogaj

Recepti
Autor:
Sočni bataci u sosu od pečuraka i vina: Kombinacija ukusa koja ostavlja bez daha! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Egzotična piletina u sosu: Probudiće u vama avanturistički duh! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Batke posolite i pobiberite.
  • Pečurke očistite pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine.
  • Luk očistite i sitno iseckajte.
  • U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac.
  • Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu.
  • Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto.
  • Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke.
  • Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.
  • Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta.
  • U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku.
  • Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.
  • Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.

Piletina u sosu u novom ruhu: Gotova za pola sata, aromatična i ukusna! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs