Pravićete ih stalno

Punjene lepinje s prazilukom: Ovo je najsočniji hleb na svetu! (RECEPT)

Mekane kao duša

Recepti 28.09.2019. - 13:11h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 200 ml mleka, 350 g brašna, malo ulja, so, 15 g svežeg kvasca, 1 manji praziluk, 100 g sira, 100 g putera.

Priprema: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati 1 kašičicu šečera, malo ulja i brašno i na kraju so. Zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmara 20 minuta, pa premesiti.

 

Podmazati sto uljem pa istresti testo na sto. Podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu malo premesiti i rukama razvući na stolu što tanje i premazati otopljenim puterom. Luk iseckati jako sitno i izmešati sa sirom. U svaku rasvučenu lopticu staviti sir i luk i preklopiti sa svih strana. Tako uraditi sa 4 loptice.


Ostale četiri takođe razvijati i tanjiti rukama i mazati puterom, ali u sredinu staviti več preklopljenu punu lopticu, pa nju preklopiti sa ovom razvučenom. Ostaviti da odstoji, malo ih premazati puterom, pa ih rastanjiti i staviti u podmazan pleh.

 

Pokriti i ostaviti da odstoji 15 minuta, pa peći na 220 stepeni oko 25 minuta. Pečene lepinje pokriti krpom 10 minuta, pa služiti.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...