ODUŠEVIĆETE SE

Rižoto sa pečurkama: Lagan i izdašan obrok, pravi raj za nepca! (RECEPT)

Iako se možda čini da će ovo jelo biti preintenzivnog okusa, kombinacija pečuraka i paste od prženog bleog luka će se savršeno sjediniti u rižotu

Recepti
Autor:
Rižoto sa pečurkama: Lagan i izdašan obrok, pravi raj za nepca! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • pileći temeljac za podlivanje
  • 1/4 šoljice paste od prženog belog luka
  • 350 grama pečuraka po izboru
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 5 kašika maslaca
  • 2 naceckane ljutike
  • 1 šolja pirinča
  • 1/2 šolje suvog belog vina
  • 1/2 šolje narendanog parmezana
  • so
  • biber
  • seckani peršun

Najjeftiniji ručak na brzinu: 3 recepta za posni rižoto! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Zagrejte temeljac i pustite da prokuva, te dodajte kašiku paste od pečenog belog luka (ispecite beli luk u ljusci u rerni i zdrobite ga u pastu, bez ljuske)
  • Ostavite da se lagano krčka.
  • Pečurke očistite i naseckajte na kriškice, zagrejte kašiku maslinovog ulja, te popržiti pečurke - dok ne dobiju boju pa ih prebacite u posudu.
  • Na maslinovo ulje dodajte preostale 2 kašike i kašiku maslaca, te ljutiku i nožice od pečuraka naseckane.
  • Dinstajte dok ljutika ne omekša
  • Dodajte pirinač i mešajte povremeno, te kuvajte 3 - 4 minuta pa zalite vinom i kuvati dok se sve vino ne upije, odnosno, dok tečnost ne nestane.
  • Mešajući neprestano, dodajte 3/4 šoljice temeljca i pustite da prinač svaki put upije telnost (pre novog podlivanja).
  • Dodajte temeljac dok pirinač ne bude kremast- 17 do 20 minuta.
  • Umešajte preostali pire od belog luka i maslac, te pomešajte sve s narendanim sirom.
  • Na kraju ukrasite peršunom.

Ručak na brzinu: Napravite rižoto sa šampinjonima, kremasti ukus obara s nogu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs