ODUŠEVIĆETE SE

Torta sa jabukama i musom od vanile: Božanstvena kombinacija ukusa koja će vas fascinirati (RECEPT)

Ako želite da se počastite sezonskim desertom,  ovaj recept je pravi izbor za vas

Recepti 25.09.2019. - 19:06h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci za biskvit:

 

  • 2 veća jaja
  • 40 g šećera
  • 1 kašika meda
  • prstohvat soli
  • 45 grama brašna

 

Sastojci za jabuke:

 

  • 3 kisele jabuke
  • 50 grama šećera
  • 2 kašike meda
  • prstohvat soli
  • sok pola limuna
  • 1 puding od vanile
  • 200 ml mleka

 

Prevrnuta torta od jabuka: Dobro poznati slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci za mus:

 

  • 10 grama želatina
  •  50 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • Prstohvat soli
  • 2 velika žumanca
  • 200 grama bele čokolade
  • 400 ml pavlake za šlag


Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 175 Celzijusa.
  • Na dva papira za pečenje iscrtajte kružnice (jednu od 26 cm a jednu od 15 cm).
  • Ako imate kalupe za tortu tih veličina, onda kalupe namastite, obložite papirom i pecite u njima.
  • Izmiksajte jaja, šećer, med i sol na jakoj brzini i miksajte bar 6,7 minuta.
  • Lagano umešajte prosejano brašno.
  • Biskvit rasporedite na iscrtane krugove (najlakše je poslastičarskom kesicom ali možete i pažljivo isipati kašikama pa poravnati).
  • Pecite 8-10 minuta, odnosno dok biskvit ne poprimi zlatnu boju.
  • Kad je pečen, biskvit pustite da se skroz ohladi.

 

Lakše i ukusnije ne može: Napravite ovaj kolač od jabuka, vazdušast i mekan kao pena! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...