ručak

3 nadeva za punjene paprike: Recept koji morate da isprobate!

Ako ne znate šta da spremite za ručak, napunite paprike!

Recepti 18.09.2019. - 13:21h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sezona je paprika, stoga ih iskoristite maksimalno. Ako ne znate šta da spremite za ručak, napunite paprike!

 

Danas vam donosimo tri recepta za nadev za paprike:

 

Tradicionalne paprike

 

Potrebno: 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 2 čena belog luka, 300 grama mlevenog mesa, malo ulja, malo pirinča, malo soli, suvog začina i bibera.

 

Priprema: Pirinač prokuvajte kratko i ostavite ga sa strane. U tiganju prodinstajte luk i šargarepu pa dodajte meso i začine. U gotov fil dodajte i pirinač. Kada se malo prohladi dodajte pirinač i punite paprike. 

 

Pečurke i pirinač

 

Potrebno: 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 šargarepa, pakovanje šampinjona, 2 šolje pirinča, so i biber, malo suvog začina, ulje.

 

Priprema: Luk iseckajte sitno, a šargarepu narendajte pa sve zajedno prodinstajte na ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone. Kada uvri voda nastala dinstanjem šampinjona dodajte opran pirinač i začine. Sve kratko propržite pa dodajte malo vode. Sklonite sa ringle kada provri i pustite da se fil malo ohladi. Prohlađenim filom punite paprike.

 

Paprike sa sirom

 

Potrebno je: 600 grama sira, 3 jaja, malo soli i bibera, 3 velika paradajza.

 

Priprema: Sir i jaja izmešajte pa dodajte malo soli i bibera. Zatim punite paprike tom smesom i zatvarajte ih sa paradajzom.

 

Ovako napunjene paprike možete da kuvate ili da ih zapečete u rerni. Bilo koji način da izaberete, nećete pogrešiti.

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...