ODUŠEVIĆETE SE

Pire od pečene šargarepe: Zdrav obrok fascinantnog ukusa! (RECEPT)

Donosimo vam jednsotavan recept za pire od pečene šargarepe koji ćete obožavati

Recepti 14.09.2019. - 16:24h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 700 grama šargarepe
  •  ½ šoljice toplog mleka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika maslaca
  • 1 kašičica soka limuna
  • ¼ kašike mlevenog kumina
  • ¼ kašike mlevenog muškatnog oraščića
  • so
  • biber

 

Trikovi za bogovski pire krompir: Mekan, penast i bez grudvica!

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Šargarepu očistite, stavite u posudu za pečenje, pa obložite maslinovim uljem i začinite kuminom, muškatnim oraščićem, soli i biberom.
  • U posudu za pečenje dodajte i cela 3 neočišćena čena belog luka.
  • Pecite na 220 Celzijusa oko 25 minuta, odnosno dok šargarepe ne poprime laganu smeđu boju.
  • Kada se šargarepe malo ohlade, uz pomoć štapnog miksera pretvorite ih u pire.
  • Dodajte iz ljuske istisnuti pečeni beli luk, maslac,  limunov sok i onoliko zagrejanog mleka koliko je potrebno da dobijete pire željene konzistencije – otprilike pola šoljice.

 

Ceo život grešimo: Evo kako se pravi najsavršeniji i najkremastiji pire krompir! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...