Malo drugačije, ali još bolje

Musaka od boranije: Omiljeno srpsko jelo na još ukusniji način! (RECEPT)

Obrok  u kojem će uživati cela porodica

Recepti 13.09.2019. - 10:24h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 600 g boranije, 300 g mlevenog mesa, 1 praziluk, 1 šargarepa, mlevena paprika, biber, so, ulje, 3 jaja, 4-5 čenova belog luka, 100 g kisele pavlake, 200 ml mleka.

Priprema: Na ulju propržiti pola praziluka, pa dodati mleveno meso i malo prodinstati. U meso dodati mlevenu papriku, so, biber (po želji i suvi začin). Dodati i seckan beli luk i jedno jaje. Sve dobro izjednačiti.

 

U drugoj šerpi propržiti seckani drugi deo praziluka, pa dodati boraniju i šargarepu iseckanu na kolutiće. Dinstati 5-6 minuta uz dodavanje vrlo malo vode. Posoliti ili dodati začin po ukusu.

 

Đuvečaru ili vatrostalnu činiju podmazati uljem, pa na dno staviti pola dinstane boranije, odozgo sipati mleveno meso, a zatim i drugi deo boranije. Poravnati lepo.

 

U činiji razbiti 2 jaja, dodati pavlaku i mleko, pa sve lepo umutiti i preliti preko boranije.


Po želji odozgo možete da narendate malo kačkavalja. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta, ili duže, dok tečnost ne ispati i boranija se lepo zapeče. Prijatno!

 

(Izvor: Kodbakeugostimablogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...