Fenomenalan ukus

Stari recept za pileći bećar: Jelo koje je othranilo generacije!

Toplo jelo na kašiku za svaki dan

Recepti 10.09.2019. - 10:23h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 2 glavice crnog luka, 3-4 mesnate paprike babure, 2 veća paradajza, 1 kašika masti, 600-700 g pilećeg mesa, 300 g kuvanog krompira, mleveni biber, ulje, peršunov list.

Priprema: Na masti propržiti sitno seckan crni luk, pa kad se malo proprži dodati isečeno pileće meso. Dodati malo vode, dinstati, pa kad meso omekša dodati isečenu papriku. Kad ona omekša, dodati oljušten i isečen paradajz.


Kad tečnost ispari posoliti po želji i dodati peršunov list. Krompir skuvati u ljusci, oljuštiti pa iseći na kocke, pouljiti, pobiberiti i dodati malo peršuna.

 

Uživajte u divnom jelu koje je othranilo generacije!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs