Iz bakine kuhinje

Buhtlice sa džemom od kajsija iz rerne: Penasto punjeno testo za doručak ili večeru! (RECEPT)

Slatko punjeno testo koje će obožavati i deca i odrasli

Recepti 07.09.2019. - 10:58h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 200 ml mleka, 20 g kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, 50 ml ulja, korica limuna, 600 - 650 g brašna, džem od kajsija.

 

Priprema: Rastopiti kvasac u mleku, dodati šećer, malo ulja, brašno, so, rendanu koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti da naraste i dva puta premesiti.

 

Razviti testo za 1 cm debljine, pa čašom vaditi krofne. Pola krofni ostaviti tako, a polovini napraviti rupicu u sredini (može pomoću čepa). Gledajte da imate jednak broj i jednih i drugih. Staviti krofnu s rupom preko cele, pa u rupu staviti džem od kajsija.

 

Poređati u pleg obložen pek papirom, ostaviti malo da porastu, pa ih peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

 

Posuti prah šećerom i uživati u odličnom ukusu!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs