Morate da probate

Recept za parisko pecivo: Ovo su najlepše punjene kifle na svetu!

Fenomenalna užina na poslu ili u školi, ili kao slatka, neodoljiva večera

Recepti 03.09.2019. - 13:57h Autor: Youtube / just.katebake
Foto: Youtube Printscreen / just.katebake

Sastojci: 500 g prosejanog mekog brašna, 1 suvi kvasac, 3-4 kašike šećera, prstohvat soli, 2 vanilin šećera, 2 dl toplog mleka, 1 jaje, 100 g putera za premazivanje.

 

Nadev po želji: Čokoladni krem, džem, puding...

Priprema: Od navedenih sastojaka (osim putera) umesite čvršće testo, ali ne previše. Umešeno testo premažite uljem sa svih strana, pokrijte celofanom i ostavite da stoji da naraste duplo. Ako ste za punjenje izabrali puding, skuvajte ga gušće (sa manje mleka).

 

Nauljite radnu ploču i istresite testo, pa ga dobro rastanjite oklagijom. Prstima svuda premažite testo omekšalim puterom (ne topljenim). Sada krenite da preklapate testo, da na kraju bude kao lisnato - prebacite jednu trećinu testa, premažite je puterom, pa prebacite i drugi kraj, pa i njega premažite puterom. Još jednom preklopite testo tako da bude veličine da može da se vrati u posudu u kojoj ste mesili.

 

Prekrijte opet celofanom i ostavite da još jednom naraste. Zatim opet rastanjite oklagijom u veliki pravougaonik, pa njega nožem podelite na manje pravougaonike željene veličine. Svaki od njih zasecite nekoliko puta do pola, kako bi se dobio lepši izgled kada se uviju.

foto: Youtube printscreen / just.katebake

Nezarezane delove mažite filom po želi (može i kombinacija dva različita), pa krenite da uvijate. Važno je da s prvim preklapanjem testa preko fila malo utapkate prstima kako bi se testo zalepilo i dobro držalo fil, a zatim rolajte ka zarezanim delovima.

 

Ređajte u pleh obložen pek papirom pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15-20 minuta.

 

Pečene kifle pospite šećerom u prahu i uživajte!

 

(Izvor: just.katebake)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...