Iz bakine kuhinje

Lenja pita sa dva nadeva: Sa breskvama i orasima, duplo ukusnija! (RECEPT)

Poslastica koju obožavamo sada je još bolja

Recepti 19.08.2019. - 10:27h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci za testo: 250 g brašna, 150 g maslaca ili margarina, 100 g šećera, pola praška za pecivo, 1 vanilin šećer, 4 žumanca, korica limuna.

 

Za nadev: 150-200 g mlevenih oraha, 500 g breskvi, 50 g suvog grožđa, malo ruma.

 

Za drugi nadev: 4 belanca, 4 kašike šećera, 3 pune kašike brašna, 2 kašike krem sira.

Priprema: U brašno dodati prašak za pecivo i rastopljen maslac, dodati 100 g šećera, koricu limuna i 4 žumanca. Sve dobro izmesiti i podeliti na dva dela. Prvi deo od razviti oklagijom i staviti na dno podmazane tepsije.


Sipati preko mlevene orahe i suvo grožđe pomešane s rumom, pa preko rasporediti očišćene breskve. Umutiti belanca sa šećerom, dodati vanilin šećer, brašno i krem sir. Dobro izjednačiti i premazati preko breskvi.

 

Odozgo prebaciti rastanjeni drugi deo testa. Viljuškom izbockati testo i peći na 190 stepeni oko 45-50 minuta. Ostaviti da se dobro ohladi, pa izvaditi ih tepsije. Posuti prah šečerom i vanilin šečerom.


Uživajte!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs