Neverovatno

Pogača punjena kačkavaljem, belim lukom i peršunom: Neće vam biti potrebno drugo jelo! (RECEPT)

One domaćice koje znaju da naprave dobru pogaču, mogu da pogreše ceo ručak, niko neće primetiti...

Recepti
Autor:
Pogača punjena kačkavaljem, belim lukom i peršunom: Neće vam biti potrebno drugo jelo! (RECEPT)
Foto: Printscreen/ youtube/ Letina Kuhinja

Sastojci: 500gr brasna tip 400 + ( za doterivanje testa jos 100gr ); 2 jaja; 50ml ulja; Maslac; čaša jogurta; malo soli; 150 gr kačkavalja; 3 čena belog luka; peršun vezica; suvi vlašac; kvasac; 30 ml malkog mleka

Priprema: Mleko i kvasac razmutite, ostavite da se kvasac aktivira pa ga nakon pet minuta dodajte brašnu. Kada testo malo umesite dodajte jaja, ulje, ravna kašičica maslaca; 1 šolja jogurta; 1 kašičica soli.

Strpljivo umutite testo za pogaču. Testo treba da bude srednje meko. Kada ga umesite, ostavite ga oko pola sata da naraste.

Razvucite ga u obliku pravougaonika, pa pola testa premažite topljenim maslacem, izrendanim čenovima belog luka, seckanim peršunom i vlašcem. Onu polovinu koju niste premazali, preklopite preko premazanog dela. Po novoj površini poslažite kockice kačkavalja.

Zatim pogaču srolajte u rolat pa ga isecite na 7 jednakih delova. Zatim svaki deo poslažite u okruglu tepsiju u krug i premažite ih žumancetom i pospite susamom.

Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs