NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA JEDETE

Zapečena testenina sa paradajzom i rikota sirom: Letnji užitak za nepca! (RECEPT)

Ovaj recept je jednostavan, a pruža vam čaroliju ukusa

Recepti 23.07.2019. - 21:42h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Priprema traje nekoliko minuta, a većinu posla obavlja rerna. Ostatak samo stavite u frižider i podgrejte u roku od dva dana.

 

Sastojci:

 

  • 400 grama testenine
  • 400 grama rikota sira
  • parmezan
  • 500 ml mleka
  • 50 grama ribanca
  • 3 čena belog luka
  • 2 velika paradajza
  •  so
  • biber

 

Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi, prema uputstvima na pakovanju.
  • Zagrejte rernu na 200 Celjizusa i namastite posudu za pečenje.
  • Izblendajte rikota sir, mleko, parmezan, beli luk, so i biber.
  • Testeninu ocedite, pomešajte s naseckanim paradajzom i smesom od rikota sira.
  • Prebacite u posudu za pečenje, prekrijte folijom i pecite oko pola sata.
  • Otkrijte, promešajte i po potrebi dodatno začinite.

 

Leto u vašem tanjiru: Testenina spremna za 15 minuta!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...