Lagana i hrskava

Lisnata pita od tikvica i sira: Jednostavno fenomenalna! (RECEPT)

Doručak, ručak ili večera, izaberite sami, u svakom slučaju je idealna

Recepti 15.07.2019. - 10:14h Autor: Stil / 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci: 250 g lisnatog testa, 250 g tikvica, 250 g svežeg sira, 2 čena belog luka, 3 jaja, so, sveže mleveni biber, muskatni oraščić.

 

Priprema: Lisnato testo razvaljajte na debljinu oko tri milimetra i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Tikvice iseckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.

 

Sveži sir pomešajte s iseckanim belim lukom, rendanim muskatnim oraščićem i jajima. Posolite i pobiberite, pa sastojke dobro izmešajte. Smesu ravnomerno rasporedite po testu, dodajte tikvice odozgo pa pecite pitu u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...