bogovska pogača

Pogača sa maslacem: Hrskavost i ukus koji se ne zaboravljaju! (RECEPT, VIDEO)

Slojevita korica krcka, a sredina meka kao pena

Recepti 13.07.2019. - 10:42h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 100 ml. vode
  • 30 grama kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml. mleka
  • 600 grama brašna
  • so
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 grama maslaca

 

Bakina pogača fokača: Posna, mirisna i hrskava! (RECEPT)

Priprema:

 

  • Rastopite kvasac u mlakoj vodi i dodajte šećer.
  • Sipajte mleko, ulje, brašno i zamesite glatko testo.
  • Ostavite da naraste pa premesite.
  • Ponovo premesite i ostavite još malo da odstoji.
  • Podelite testo na 5-6 loptica.
  • Svaku lopticu razvite, veličinu tepsije premažite maslacem.
  • Pokrite sledećom i koju ste takođe namazali i tako sve loptice.
  • Ostaviti pogaču da naraste.
  • Premažiti žumancetom i pospite semenkama.
  • Pecite na 200 Celzijusa oko 40 minuta.

 

Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...