Osvežavajuće

Bolje od sladoleda: Ledene poslastice od banana bez laktoze! (RECEPT)

Ovi dezerti mogu da zamene sladoled u potpunosti

Recepti
12:30h Autor:
Bolje od sladoleda: Ledene poslastice od banana bez laktoze! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sladoled je jedna od omiljenih poslastica u toku leta, ali zbog intolerancije na laktozu mnogi ne mogu da ga jedu. Dobra vest je da postoje dovoljno dobre zamene u kojima možete da uživate bez brige.

Banana mus

  • 4 zrele banane
  • 1 šoljica kokosovih listića
  • 1 šoljica muslija
  • 1 šoljica iseckanih indijskih oraha
  • 350 grama čokoladnih mrvica

Priprema:

Banane presecite na 16 komada i svaki režanj stavite na jedan štapić za sladoled.

Stavitete ih u posudu za pečenje i ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata.

Rastopite čokoladne mrvice na srednjoj jačini uz često mešanje, a ona ih prelijte šoljicu.

Jednu po jednu bananu umočite u čokoladu, pa ih pospite kokosom, muslijem ili indijskim orasima.

Lagano pritisni kako bi dodaci bolje prianjali.

Vratite banane nazad u posudu za pečenje i ponovno stavite na zamrzavanje najmanje 1 sat.

Višnje i čokolada u kombinaciji: Sladoled gotov za 5 minuta! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Veganske banana čokoladice

Sastojci:

Kora:

  • 2/3 šoljice pečenih slanih indijskih oraščića
  • 1/2 šoljice usitnjenih urmi
  • 1 šoljice vode

Krem:

  • 2 velike banane izrezane u kolutiće i smrznute preko noći
  • 1 čaša smrznutih borovnica
  • 1 i po šolja krema od kokosa
  • 2 kašičica meda
  • 1 i po čaša smrznutih jagoda

Brzinske i najmekše kiflice: Miris i ukus koji će vas očarati! (RECEPT)

Priprema:

U blenderu sameljite indijske orahe, a zatim dodajte urme i nastavite sa blendanjem.

Zatim dodaj vodu i miksajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Kora bi trebala da bude lepljiva.

U posudu 20 puta 20 stavite papir za pečenje i na njega ravnomerno rasporedite koru, pa zatim stavite u zamrzivač.

Jednu bananu i borovnice stavi u blender i usitnite ih, pa onda tu mešavinu borovnica i banane prelijte preko kore i stavite u zamrzivač da se stvrdne. Kokosov krem i med stavi u veliku činiju i mešajte mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu bez grudvica.

Kokosov krem prelijte preko sloja borovnica i banana pa ostavite da se ohladi dok ne postane čvrsta na dodir, oko 15-20 minuta.

Kad sloj kokosa očvrsne, drugu bananu i jagode stavite u blender pa izmešajte dok se ne ujednači.

Sloj jagode i banane rasporedi po sloju kokosa. Pokrijte i ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata.

Ljiljine voćne kocke: Kolač koji se topi u ustima! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs