ODUŠEVIĆETE SE

Savršen obrok po receptu Džejmija Olivera: Špagete sa pohovanom piletinom i paradajzom! (RECEPT)

Ova testanina je gotova za  40 minuta, a ukus je fenomanalan

Recepti 08.07.2019. - 16:44h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Slavni televizijski kuvar Džejmi Oliver obožava italijansku kuhinju, a špagete pripremljene na ovaj način poslužuje uz hrskavu pohovanu piletinu.

 

Sastojci:

 

  • 2 čena belog luka
  • Sveži bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • 400 grama pelata
  • 300 grama pilećih prsa
  • 100 grama brašna
  • 2 velika jaja
  • 100 grama hlebnih mrvica
  • 30 grama parmezana
  • 150 grama špageta

 

Brzinski ručak nezaboravnog ukusa: Špagete sa ribom u paradajz sosu! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Ogulite beli luk i naseckajte ga.
  • Skinite listove bosiljka, a peteljke sitno naseckajte.
  • U tiganju zagrejte malo ulja, dodajte beli luk i peteljke bosiljka.
  • Mešajte dva minuta, dok beli luk ne poprimi zlatnu boju.
  • Dodajte pelat paradajz u tiganj i zgnječite drvenom kašikom.
  • U konzervu pelata ulijte vodu i prelijte u tiganj.
  • Začinite i pustite da krčka pola sata, dok ne postane gusto.
  • Pileća prsa istucite čekićem za meso na debljinu od 5 milimetara.
  • Pripremite tri male posudice, a u prvoj umutite dva jaja, u drugu dodajte brašno, a u treću hlebne mrvice i parmezan.
  • Piletinu najpre umočite u brašno, potom u jaja, a na kraju u smesu parmezana i mrvica.
  • U drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i pecite piletinu 3 – 4 minuta sa svake strane.
  • Skuvajte špagete prema uputstvima na pakovnju, procedite ih i ubacite u sos od paradajza.
  •  Po potrebi u sos dodajte i malo vode od kuvanja.
  • Servirajte piletinu sa špagetima i listovima bosiljka.

 

Špagete iz rerne sa mesnatim kuglicama: Čarolija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...