mekane kao sunđer

Brzinske i najmekše kiflice: Miris i ukus koji će vas očarati! (RECEPT)

Testo za ove kiflice ne treba da se diže, a možete da ih punite po želji, kako slanim tako i slatkim dodacima

Recepti
Autor:
Brzinske i najmekše kiflice: Miris i ukus koji će vas očarati! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Pravilo kod pripreme ovih kiflica jeste: Koliko maslaca, toliko svežeg sira. Koliko svežeg sira, toliko brašna.

Sastojci:

  • 250 grama maslaca
  • 250 grama svežeg sira
  • 250 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • jaje
  • so

Ledene kiflice: Što duže stoje, sve su lepše i mekše! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Umesite testo od omekšalog maslaca, svežeg sira, brašna i praška za pecivo.
  • Dodajte so po želji.
  • Oblikujte kiflice, premažite ih razmućenim jajem.
  • Pospite sa soli i dodacima po želji.
  • Pecite na 200 Celzijusa oko pola sata ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Mlečne kiflice meke kao puter: Mini zalogajčići ili velike buhtle! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs