UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA

Anđeoska torta: Penasta fantazija koja ostavlja bez daha! (RECEPT)

Ako volite lagane poslastice, ova torta je idealna za vas

Recepti
Autor:
Anđeoska torta: Penasta fantazija koja ostavlja bez daha! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 160 grama šećera u prahu
  • 120 grama brašna
  • 25 grama skrobnog brašna
  • 1 kašičica limunske kiseline
  • 12 belanaca
  • Bobičasto voće
  • Slatka pavlaka za šlag

Torta bez pečenja gotov za 15 minuta: Voćna rapsodija ukusa koju ćete obožavati! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudu prosejte brašno, skrobno brašno, pola količine šećera i sve izmešajte.
  • U drugu posudu s limunskom kiselinom izmiksajte belanca da dobijete polučvrsti sneg, pa kad se zapeni dodajte preostali šećer u prahu i sve umutite u gustu penu.
  • Kroz sito polako prosejte smesu od brašna i šećera u prahu, te mešajte sastojke tako da jelanca lopaticom odozdo prema gore nežno prebacujte preko smese od brašna.
  • Nežnu prozračnu smesu, prebacite u kalup, protresite i pecite u zagrejanoj rerni na 175 Celzijusa oko pola sata.
  • Izvadite kolač iz rerne i zajedno s kalupom okrenite naopako i ostavite da se skroz ohladi.
  • Skinite kalup i prebacite kolač na tanjir za torte.

Brzinska sladoled torta sa malinama: Osvežavajući ukus zadovoljstva! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs