Mera za 4 osobe

Instagram jelo meseca za kojim je svet poludeo: Spanakopita pileće ćuftice! (FOTO, RECEPT)

Ako više volite, umesto piletine možete koristiti i ćureće meso

Recepti
Autor:
Instagram jelo meseca za kojim je svet poludeo: Spanakopita pileće ćuftice! (FOTO, RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pileće ćuftice inspirisane čuvenom grčkom spanakopitom proglašene su jelom meseca kada je u pitanju popularnost recepata na Instagramu u mesecu junu.

Recept uključuje preukusne sastojke poput spanaća, sira, belog luka. Kremasto je i puno proteina, a služi se s povrćem poput zelene salate, što ovo jelo čini idealnim - laganim i veoma zasitnim.

Sastojci: 6 čenova belog luka (izgnječenih), 2 štapa mladog luka, kašika seckanog peršuna, 2 kašike seckanog vlašca, 100 g spanaća, kora manjeg limuna, pola kašičice soli, pola kašičice bibera, pola kašičice mlevene paprike, 100 g seckanog feta sira (može i više), 1 veće jaje, 500 g mlevene piletine, malo maslinovog ulja.

Priprema: Zagrejte ulje u većem tiganju. U vangli pomešajte sve sastojke osim jajeta i mesa. Lepo sjedinite, pa tek onda dodajte mleveno meso i jaje. Rukom umesite testo i pravite kuglice željene veličine. Propržite ćuftice na maslinovom ulju dok svuda ne dobiju zlatnu boju, prebacite u pleh i pecite još 5-8 minuta.

Izvadite iz rerne i služite dok su tople, najbolje uz osvežavajuću caciki salatu i omiljeno povrće - preporučuje se zelena salata, čeri paradajz sa sirom, ali i jogurt, luk...

Ova količina dovoljna je za 4 osobe.

Napomene: Ako koristite smrznuti spanać, potrebno je da ga dobro iscedite od vode kako ne bi previše razredio smesu. Umesto piletine možete koristiti i ćureće meso. Takođe, možete da završite ćufte na tiganju, bez prebacivanja u rernu, ali i na roštilju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs