Pravi recept

Pogača Morska pena: Mekano testo koje diše i miriše! (RECEPT)

Pogača koja neodoljivo podseća na morske talase

Recepti
Autor:
Pogača Morska pena: Mekano testo koje diše i miriše! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 100 ml vode; 20 gr kvasca; 1 kašićica šećera; 200 ml mleka; 50 ml ulja; 2 jaja; malo maslaca ili margarina za mazanje; malo soli; 450 gr brašna ( meko T-500); semenke susama; žumance za premazivanje.

Priprema: U mlaku vodu dodati kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U vanglicu izmututu jaja dodati ulje, nadošli kvasac, mleko brašno i so i dobro izmutiti testo rukama ili mikserom. Ostaviti da naraste pa ponovo izraditi i opet pustiti da naraste.

Naraslo testo istresti na sto koje ste malo namazali uljem. Izravnate dobro oklagijom za pola centimetara pa premažete margarinom.

Nožem za picu iseći na tanke trake pa testo uvijete u rolnicu pa u krug i stavite u okrugli pleh koji ste podmazali ili stavili pek papir.

Ostaviti da testo naraste pa premažite žumancetom. Pecite na 180 stepeni C oko 45 min.

Vruću pogaču premažite malo maslacem ili margarinom.

Brzo, lako i osvežavajuće: Ukusni letnji takosi gotovi za 20 minuta! (RECEPT)

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs