Savršeno jelo

Pica parmiđano

Donesite duh Italije u svoj dom, napravite picu koja će se pojesti u jednom dahu
Recepti
15:36h
Pica parmiđano
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 2 osoba

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 1dl ulja
  • pola kašičice soli
  • 2 dl vode
  • kesica parmezana (oko 80 g)
  • pola kocke kvasca (10 g)
  • 100 g šampinjona
  • kečap
  • 100 g trapista
  • Origano
  • crni luk (može, a ne mora)

Brašno prosejati zajedno sa solju. U 1 dl vode razmutiti kvasac sa malo šećera. Kad počne da peni, dodati u brašno, potom dodati i ulje, ostatak vode i parmezan. Zamesiti testo, a potom ostaviti da malo naraste. Kad se udvostruči, premesiti ga i podeliti na dva jednaka dela.

Svaku lopticu od testa razvući rukama, premazati kečapom i dodati željeni nadev, ali bez sira. Staviti ih u rernu da se peku, a kad su pice gotove, na njih narendati sir i ostaviti u rerni minut-dva da se rastopi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs