Iz bakinog kuvara

Prave domaće orasnice: Jedini desert koji se jede uz pivo! (RECEPT)

Ova jednostavna poslastica odlično ide uz čaj i kafu, kao i uz pivo i vino

Recepti 09.06.2019. - 12:46h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 2 jaja; 200g šećera; 300g mlevenih oraha; mleveni orah za dekoraciju

 

Priprema: 

1. Umutite jaja sa šećerom i dodajte mlevene orahe.

2. Jaja i šećer možete mutiti mikserom, a kada dodate mlevene orahe, mutite drvenom varjačom.

3. Od dobijene smese pravite orasnice veličine i debljine po svom ukusu.

4. Počnite tako što ćete prvo izvaditi lopticu, napraviti valjkast oblik rukama i napraviti oblik potkovice.

5. Rernu zagrejte na 200 stepeni, a kada ubacite pleh sa orasnicama, smanjite na 100 stepeni.

6. Orasnice se se ne peku, već se suše. Potrebno je 10 do 15 minuta da se korica ispeče, a potom ih ubrzo možete izvaditi iz rerne.

7. Dok su sveže pečene uvaljajte ih u mlevene orahe.

 

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs