PROBAJTE

Bakine lepinje sa pavlakom: Tanke i mekane za veliko uživanje! (RECEPT)

Lepinje na bakin način će vas fascinirati ukusom

Recepti 14.05.2019. - 09:36h Autor: Bakina kuhinja
Foto: bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 350-400 grama brašna
  • 200 ml. mleka
  • 200 grama kisele pavlake
  • 20 grama kvasca
  • soli
  • 1 kašičica šećera
  • semenke susama

 

Pamuk buhtle punjene kajmakom: Najmekše pecivo na svetu! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

 

 

  • Rastopite kvasac u malo mleka, dodajte kašičicu šećera da nadođe kvasac.
  • U činiju sipajte nadošli kvasac, dodajte ostatak mleka, kašiku punu pavlake ) može i margarin).
  • Dodajte brašno i zamesite glatko testo.
  • Ostavite na stolu pokriveno 20 minuta.
  • Izdvojite  4 lopte i svaku razvucite rukama koju umačete u ostatak pavlake.
  • Razvucite testo od sredine ka spoljnim ivicama tako da vam sredina bude tanja, a krug lepinje puniji.
  • Pleh pobrašnjivite, pa staviti lepinje. 
  • Svaku lepinju dobro namažite pavlakom i po ivici, a u sredinu stavite semenke susama, so i kima po želji.
  • Pecite na 220 Celzijusa oko 15-20 minuta.
  • Pokrite krpom da malo omekšaju.

 

Gurmanski raj: Bakin pasulj sa tikvicama i domaćim kobasicama koji ćete pamtiti! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...