fascinantan ukus

Očaraće vas za sva vremena: Najbolji domaći hleb, tajna je u ovom sastojku! (RECEPT)

Napravite domaći hleb za samo pola sata i uživajte u neverovatnim toplim zalogajima

Recepti 10.05.2019. - 17:33h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Ovaj irski hleb ne zahteva dizanje i jednostavan je za pripremu, tajna njegove savršenosti je u sodi bikarboni.

 

Sastojci:

 

  •  500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 350 ml mleka
  • 2 kašike limunovog soka

 

Domaći hleb od pirovog brašna: Jedinstven ukus koji mami na zalogaje! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 200 Celzijusa
  • Pomešajte mleko i limunov sok, te ostavite da odstoji oko pet minuta.
  • Pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu, a onda dodajte mešavinu mleka i limuna.
  • Nemojte dodati sve odjednom, količina tečnosti zavisi od brašna koje koristite. Trebalo bi da dobijete ljepljivu kuglu testa.
  • Zamesite glatko testo, a po potrebi dodajte brašna.
  • Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta do pola sata, dok hleb ne dobije zlatnu boju.

 

Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)

 

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...