po receptu poznatog kuvara

Ceo život grešimo: Evo kako se pravi najsavršeniji i najkremastiji pire krompir! (RECEPT)

Poznati kuvar tvrdi da je ovo jedini ispravan način kuvanja krompira jer će tako u samom pireu ostati svi ukusi - krompira i vode u kojoj se kuvao

Recepti
Autor:
Ceo život grešimo: Evo kako se pravi najsavršeniji i najkremastiji pire krompir! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pire krompir je na mnogim trpezama jedan od omiljenih priloga koji se servira uz ručak, a savršeno se slaže uz prženo meso ili gulaš.

Poznato je da su za dobar pire krompir bitna dva faktora- vrsta krompira i temperatura pripreme.

Složenac od krompira, slanine i kačkavalja: Idealan brzi ručak za celu porodicu! (RECEPT)

Kuvar Tiler Florens, sa najpoznatijeg televizijskog kanala "Chef s Food Network" koji se bavi hranom tvrdi da ga ljudi na pogrešan način spremaju.

Oguljeni i oprani krompir treba kuvati u pavlaci za kuvanje u kojem smo prethodno rastopili maslac.

Najkremastiji prilog na svetu: Zapečeni pire krompir iz rerne! (RECEPT)

foto: Profimedia
  • Operite, ogulite i iseckajte krompir, te ga dodajte u lonac sa pavlakom za kuvanje (cca. 0,5l)
  • Dodajte i 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca
  • Po želji dodajte so, začine ili beli luk
  • Poklopite lonac i ostavite da se lagano krčka 20 minuta
  • Procedite krompire, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao, i pomalo dodajte u posudu s krompirima
  • Ispasirajte krompir

Tajna francuskih kuvara: Da bi pire krompir bio savršen, mora da sadrži ovo! (RECEPT)

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs