Recepti sa Stilom

Pasta primavera

Divna pasta, jednostavno i ukusno...
Recepti
12:16h
Pasta primavera
Pasta Primavera, Foto: Shutterstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 400 g paste
  • 450 g paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 2 struka praziluka
  • brokoli
  • tikvica
  • 200 g boranije
  • So
  • biber
  • bosiljak
  • Ulje

Pastu skuvajte po uputstvu na kesici. Sipajte ulje u tiganj koji je dovoljno veliki da u njega mogu da stanu svi sastojci. Praziluk iseckan na štapiće propržite dok malo ne omekša, a zatim stavite sitno seckan beli luk i pržite još minut. Dodajte seckan paradajz sa sve sokom koji je pustio i pola kašičice soli. Pustite da se krčka 10 minuta dok se malo ne zgusne, a zatim dodajte boraniju i kuvajte pet minuta. Ubacite brokoli, poklopite i kuvajte tri minuta, a zatim dodajte kockice tikvica i još pola kašičice soli. Sve dobro promešajte i kuvajte još minut-dva. Stavite iseckan bosiljak, promešajte i još malo kuvajte. Dodajte proceđenu pastu i tri-četiri kašike vode u kojoj je pasta kuvana, posolite i pobiberite. Vratite nakratko na ringlu kako bi se svi ukusi spojili.SavetTesteninu promešajte čim je ubacite u šerpu i nekoliko puta tokom kuvanja da se ne bi zalepila za dno

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs