Mekano i krckavo u isto vreme

Godečke mekike na masti: Ovako dobro pecivo nikad niste jeli! (RECEPT)

Odličan recept iz bugarske kuhinje

Recepti 23.04.2019. - 13:20h Autor: bonapeti.rs
Foto: Profimedia

Sastojci: 300 g brašna, 3 jaja, 250 g kiselog mleka, 1 kašičica sode bikarbone, pola kašičice soli, 150 g svinjske masti.

Priprema: Dvaput prosejte brašno, pa od njega, soli, umućenih jaja i sode pomešane sa kiselim mlekom zamesite tvrdo testo. Posipajte ga brašnom i neka odstoji na toplom 30 minuta.

 

Razvijte koru debljine 5-6 mm. Pomoću staklene čaše, noža ili kalupa isecite mekike. Pržite ih na vreloj masti sa obe strane.

 

Poslužite ih sa sirom, ajvarom ili uz klasično meze, a ako želite slatku varijantu, poslužite ih uz džem, krem, posute šećerom u prahu...

 

Jedno je sigurno - uživaćete!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...