Praznične poslastice

Miličina uskršnja torta: Najkremastiji i najbrži recept stiže nam iz Rima! (FOTO)

Pravo kremasto zadovoljstvo koje nećete lako zaboraviti

Recepti 22.04.2019. - 12:37h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Stil / Privatna arhiva

U susret praznicima koji nam uskoro dolaze, naša draga čitateljka i prijateljica Milica poslala nam je iz Rima najlepši recept za uskršnju tortu!

 

Pravi se veoma brzo i jednostavno, sastojci su toliko lepi da će vam odmah poći voda na usta, a ukus ovog kremastog zadovoljstva će vas sigurno oduševiti!

 

Sastojci: 350 g mlevenog keksa, 2 pune kašičice čokoladnog praha, 90 g rastopljenog putera, 100 ml mleka sa sobne temperature, 400 g krem sira, 50 g šećera u prahu, 650 ml slatke pavlake, 250 g lešnik krema, 150 g crne čokolade, listići badema za dekoraciju (po želji).


Vaskršnja baklava: Bogat i sočan kolač za svečane prilike! (RECEPT)

foto: Stil / Privatna arhiva

Priprema: Pomešati mleveni keks, čokoladni prah, puter i mleko, lepo sjediniti i formirati koru u kalupu kojem se skidaju stranice (ako nemate ovaj kalup, možete da koristite okruglu šerpu čije dno i stranice ćete obložiti providnom streč folijom, tako da folija viri iz šerpe). Ostavite da se hladi u frižideru dok vi mutite fil.

 

Umutiti krem sir sa šećerom u prahu, a u posebnoj činiji umutite 500 ml slatke pavlake, pa spojite bele filove. Polovinu premazati preko biskvita, a u drugu polovinu dodati lešnik krem i umutiti da se sjedini. Rasporediti preko belog fila i vratiti u frižider.

 

Za glazuru istopiti čokoladu sa preostalih 150 ml slatke pavlake. Preliti preko drugog fila i ostaviti još malo u frižideru. Izvadite iz kalupa ili šerpe (kad se dobro stegne, samo uhvatite foliju koja viri i izvadite tortu), pa ukrasite po želji listićima badema.

 

Uživajte u fenomenalnoj uskršnjoj torti!

 

Dinstani puter krompir iz rerne: Nezamenljiv prilog uz baš svako jelo! (RECEPT)

foto: Stil / Privatna arhiva

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...