Nenadmašna

Vaskršnja baklava: Bogat i sočan kolač za svečane prilike! (RECEPT)

Prava baklava mora biti i hrskava i sočna u isto vreme

Recepti 21.04.2019. - 10:44h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 1/2 kg tankih kora; 200 gr oraha; 100 grama badema; 100 gr suvog grožđa; 100 gr keksa; 50 gr griza; 100 gr posnog margarina; 100 ml soka; 3 kašike šećera; ulje

 

Preliv: 500 gr šećera; 2 vanilin šećera; 1 veći limun

 

Priprema: Samleti orah, keks, badem pa sipati u jednu činiju. Dodati 50 gr otopljenog margarina, šećer, suvo grožđe, griz i sok pa sve dobro izmešati.. U činiju sa rastopljenim margarinom dodati malo ulja.

 

Raširiti prvu koru na sto pa je premazati četkicom uljem i margarinom, preko nje dodati drugu pa i nju premazati, zatim treću i nju premazati, a na dnu kore staviti bogato nadev. Saviti ivice i uviti u rolat. I tako dok ne potrošite materijal...

 

Dinstani puter krompir iz rerne: Nezamenljiv prilog uz baš svako jelo! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Oštrim nožem iseći rolice u male rolate premazati sa uljem i margarinom i peći na 200 stepeni C oko 25 min.

 

U međuvremenu dok se baklava peče, skuvati sirup od šećera i 300 ml vode, dodati vanilin šećer i isečeni limun na kolutove. Vrućim sirupom preliti vruću baklavu.. Ostaviti da se ohladi i upije.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Švarcvald torta u čaši? DA, i to je moguće i prelepo! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...