Ukusno, hrskavo, fenomenalno

Sarajevski zvrk: Mini burek sa sirom po starom bosanskom receptu!

Večera za pamćenje ili najlepši doručak - sami izaberite

Recepti 11.04.2019. - 16:55h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 g gotovih kora, 2 kockice svežeg kvasca, 250 ml mleka, 6 kašika brašna, pola kašičice soli, 100 g ulja, 300 g sira, 200 g kiselog mleka.

 

Priprema: Kvasac otopiti u mleku, pa ga sjediniti sa prethodno pomešanim brašnom, solju i uljem. Izmešati da se dobije jednolična smesa i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.

 

U posebnoj posudi izgnječiti sir i pomešati sa kiselim mlekom.

 

Jednu koru pomoću četkice premazati pripremljenom smesom sa kvascem i brašnom, pa namazati filom od sira. Ne razmazujte fil po celoj kori, već neka ostane uz jednu ivicu, a zatim koru urolajte i smotajte u krug.

 

Isto uradite sa ostalim korama. Urolane pite složite u podmazan pleh. Ako vam je ostalo smese sa kvascem, prelijte je preko pitica. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...