Ukus je savršen

Sočan posni rolat sa spanaćem: Predjelo koje ćete praviti i kad se ne posti! (RECEPT)

Spoj ukusne, mekane kore i kremastog fila

Recepti
14:11h Autor:
Sočan posni rolat sa spanaćem: Predjelo koje ćete praviti i kad se ne posti! (RECEPT)
Foto: CooKing

Rolati se lako prave i veoma lepo izgledaju na svečanim trpezama. Zanimljiva stvar kod posnih rolata je što su dosta laganiji (nema jaja, mleka i sl.), brže se prave, a jako su ukusni, piše Cooking.rs.

Danas vam predstavljamo sočan posni rolat sa spanaćem i tunjevinom!

Sastojci za koru: 150 g brašna, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, 200 g spanaća, 200 ml kisele vode, 2 kašike ulja.

Sastojci za fil: 1 konzerva tunjevine, 100 g posnog majoneza, malo origana po ukusu.

Priprema: Skuvajte spanać 15-ak minuta u slanoj vodi, oscedite i ostavite da se ohladi, pa krenite da pripremate koru.

Uključite rernu da se greje na 200 stepeni. U veću činiju sipajte brašno, dodajte kašičicu soli i kašičicu praška za pecivo, pa promešajte. Dodajte spanać, sjedinite, pa postepeno dodajte 200 ml kisele vode. Na kraju dodajte i 2 kašike ulja, promešajte pa smesu izlijte u veći pleh podmazan i obložen pek papirom.

Lepo rasporedite smesu svuda po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Koru sa papirom uvijte u rolat i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se hladi, a za to vreme pripremite fil.

Tunjevinu ocedite od viška ulja, pa je lepo izmešajte sa posnim majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite fil, pazeći da ne idete do ivice, kako fil ne bi curio. Ponovo urolajte u vlažnu krpu i stavite u frižider bar na tri sata, da se sastojci lepo povežu.

Ohlađen rolat secite na kolutove i služite. Prijatno!

(Izvor: CooKing.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs