jednostavno, a ukusno

Brzinski ručak nezaboravnog ukusa: Špagete sa ribom u paradajz sosu! (RECEPT)

Napravite špagete na mediteranski način i uživajte u bogatoj kombinaciji ribe i paradajza

Recepti
Autor:
Brzinski ručak nezaboravnog ukusa: Špagete sa ribom u paradajz sosu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 čena belog luka
  • 1kašika pasiranog pardajza
  • 3 svežeg paradajza
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica origana
  • 8 fileta bele ribe (može i iz konzerve)
  • 3 kašike parmezana
  • so
  • biber
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike maslaca

Ovakve špagete još niste probali: Testenine po receptu Džejmija Olivera oboriće vas s nogu!

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U većem tiganju zagrejte ulje, dodajte luk i beli luk, te lagano pržite dok luk ne požuti.
  • Dodajte paradajz, pasirani paradajz, lovor i origano.
  • Dobro promešajte i lagano kuvajte oko 20 minuta ili dok ne dobijete gusti sos.
  • Dodajte iseckane slane riblje filete i kuvajte 2-3 minuta.
  • Dodajt parmezan, so, biber i šećer ,te dobro izmešajte.
  • Gotov sos prelijte preko kuvanih špageta.

Italijani znaju najbolje: Najukusnije špagete sa mesom! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs