KOLAČ KOJI OSVAJA

Anđeoski kolač za kojim ćete odlepiti: Penasta fantazija, raj za nepca! (RECEPT)

Ovaj sočan i lagan slatkiš je pun pogodak za prolećne dane

Recepti
Autor:
Anđeoski kolač za kojim ćete odlepiti: Penasta fantazija, raj za nepca! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 160 grama šećera u prahu
  • 120 grama pšeničnog brašna
  • 25 grama skrobnog brašna
  • 12 belanaca
  • 1 kašičica limunske kiseline

Kolač sa bananom i čokoladom ukusom obara s nogu: Najkremastija poslastica! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudu prosejte namensko i skrobno brašno, polovinu šećera u prahu, a onda sve zajedno umutite mikserom.
  • U posudu s belancima dodajte limunsku kiselinu, te ručnim mikserom prvo na manjoj, a zatim na većoj brzini umutite polučvrsti sneg.
  • Kada se sneg dobro zapenio u njega dodajte preostali šećer u prahu i sve zajedno umutite penasto.
  • Zatim na belanca, postepeno kroz sito prosejte pripremljenu smesu od brašna i šećera u prahu, te nežno mešajte sastojke na način da belanca lopaticom odozdo prema gore nežno prebacujte preko smese od brašna.
  • Ovaj postupak ponavljajte više puta, sve dok ne potrošite sastojke i ne dobijete penastu smesu.
  • Zatim smesu premestite u posudu za anđeoski kolač (to je okrugli povišeni kalup za kolače s otvorom u sredini), sve zajedno samo malo protresite pokretima levo-desno.
  • Pecite kolač u zagrejanoj rerni 30 minuta na 175 Celzijusa.
  • Gotov kolač izvadite, te ga zajedno s kalupom okrenite naopako i ostavimo da se potpuno ohladi.
  • Ohlađeni kolač polako odvojte od dna kalupa, te ga premestite na prikladan tanjir za torte.
  • Možete po želji preliti preko slatkim prelivom ili ga poslužite u kombinaciji sa džemom.

Posni kolač sa malinama: Brz i jednostavan! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs