slana poslastica

Svekrvin jezik: Mekani hlepčići koje ćete uvek praviti! (RECEPT)

Napravite domaći hleb neobičnog naziva i uživajte u ukusnim i mekim zalogajima 

Recepti 03.04.2019. - 21:55h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

 

  •  300 grama prosejanog brašna
  • 210 mililitara mlake vode
  • dve kašike ulja
  •  pola kašike soli
  •  3 grama kvasca
  •  1 čen belog luka
  • ruzmarin
  •  mlevena dimljena paprika
  •  maslinovo ulje
  • krupna morska so

 

Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Pomešajte brašno, kvasac, so, ulje i vodu i mesite dok ne dobijete glatko i mekano testo.
  • Činiju sa testom prekrijte kesom ili plastičnom folijom, te ostavite na toplom mestu da nadođe.
  • Ponovo ga premesite i podelite na dva dela.
  • Svaku polovinu testa podelite na pet delova i oblikujte loptice
  • Ostavite 10 minuta da se testo odmori.
  • Svaku lopticu razvijate u oblik jezika i premažite po želji.

Domaćice uglavnom premažu testo maslinovim uljem, posipaju začinima, belik lukom ili paprikom.

  • Svekrvin jezik treba da pečete 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa.

 

Savet:

 

Ovaj domaći hleb možete servirati topao ili hladan, kako god volite, a možete ga jesti u uz neki sos.

 

Zavodljivi miris i ukus: Napravite ovaj domaći hleb od bundeve, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

 

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...