Penaste i neodoljive

Mekane čvor krofne: Najlepše testo umesto večere! (RECEPT)

Domaći slatkiš kojem nema ravnog

Recepti 02.04.2019. - 15:40h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 200 ml mleka, korica limuna, 20 g kvasca, 2 jaja, kašika šećera, malo ulja, 300-400 g brašna, ulje, malo soli, šećer u prahu, kesica vanilin šećerom.

 

Priprema: Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati šećer i jaja, pa žicom umutiti. Dodati ostatak mleka, malo ulja i brašna, dodati i malo soli, koricu limuna i zamesiti mekše testo.

Pokriti i ostaviti da testo poraste na toplom. Razviti na prst debljine, pa iseći na trake. Malo premazati uljem.


Dve trake uviti i vezati u čvor. Ređati na poslužavnik na koji ste stavili pek papir. Pokriti kesom i ostaviti da krofne malo porastu.


Pržiti u dubokom ulju, pa tople posuti prah šećerom pomešanim sa vanilin šećerom.

 

Uživajte!

 

(Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...