jednostavno i ukusno

Savršenstvo ukusa: Ovako se pripremaju najbolje kokice na svetu! (RECEPT)

Kokice spadaju u omiljene grickalice mnogih ljudi, a mogu imati i zdravstvene prednosti 

Recepti 27.03.2019. - 16:09h Autor: Stil
Foto: Thinkstock

Kokice spadaju u zdrave žitarice sa celim zrnom i mnogi ljudi obožavaju da ih grickaju dok gledaju filmove ili prate sportske utakmice.

 

Sadrže vlakna i vitamin B koji daju energiju i osećaj sitosti, pa vam mogu biti od koristi i ako želite da izgubite kilograme.

 

Ali, bitno je da ih pravilno pripremate bez dodataka, pogotovo masnoća poput maslaca ili ulja, kako ne biste pojačali kalorijsku vrednost, a smanjili nutritivnu.

 

Najzdravije su kada se peku na vrućem vazduhu, odnosno kada se zrna zagrevaju sve dok ne popucaju i pretvore se u kokice.

 

Mnoge domaćice dodaju ulje ili maslac kako bi bio bolji ukus, ali to nije neophodno da bi se zrna pretvorila u kokice.

 

Kako biste pripremili kokice bez aparata biće vam potreban lonac s čvrstim poklopcem i sledeći sastojci:

 

Od zrna do ukusne kokice: Otkrivena misterija transformacije kukuruza!

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Posudu ugrejte i dodajte nekoliko kapi vode kad postane vruća.
  • Ubacite zrna i poklopite.
  • Lagano protresite lonac svakih nekoliko sekundi, a nakon minut, dva će početi da pucketaju.
  • Kokice su gotove otprilike kad između pucketanja prođe oko tri sekunde. Sklonite s vatre i začinite po želji.

 

5 grickalica koje život znače: Štite srce, smanjuju holesterol i rizik od dijabetesa!

 

(Stil.kurir)

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...