pROBAJTE

Doručak u inat svima: Sočni karamel kolač sa jabukama! (VIDEO)

Olakšajte sebi početak nedelje i u ponedeljak u inat svim dijetama i pravilima zdrave ishrane pojedite ovaj kolač! Uživajte u životu

Recepti
08:35h Autor:
Doručak u inat svima: Sočni karamel kolač sa jabukama! (VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 3 jaja; 400 gr brašna; 150 gr. margarina + 1 kockica; 300 gr šećera; 1 kg jabuka; 100 gr suvog grožđa; 2 kesice cimeta; 1 prašak za pecivo; korica limuna.

Priprema: Umutiti jaja dodati margarin i 100 gr šećera, koricu limuna i sve izmiksati. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i u to dodatu jaja sa margarinom i zamesiti testo. U šerpu istopiti 200 gr šećera da se pretvori u karamel pa dodati kockicu margarina i u nju seckane jabuke na kocke.

Sočni desert: Pita sa višnjama i cimetom kojoj niko ne može da odoli! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Promešati i dinstati 5-6 min poklopljene. Testo razvući na tanko posuti cimetom i šećerim i iseći na trake. Trake uvijati jednu na drugu u veliki valjak.

Tepsiju obložiti pek papirom i na dno istresti jabuke sa karamelom. Odozgo staviti valjak sa testom malo ga pritisnuti. Peći na 200 stepeni oko 45 min.

Britanska kraljevska porodica ludi za ovom tortom: Čokoladna fantazija koja se ne peče! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Vruć istresti na tanjir i poklopiti sa đuvrečom u koji se pekao i ostaviti da se ohladi i da testo još upije. Seći na trouglove kao tortu.

Izvor: Kod bake u gostima

Gravče na tavče: Ručak na stari dobri bakin način! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs