Naš predlog

Složena čoko-banana torta bez pečenja: Desert iz snova! (RECEPT)

Priprema se za najviše pola sata

Recepti
Autor:
Složena čoko-banana torta bez pečenja: Desert iz snova! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 450-500 g keksa sa komadićima čokolade, 3-4 banane, 600 ml mleka, 4 žumanca, 200 g šećera, 50 g putera, 50-60 g brašna, 10 g vanilin šećera.

Za gluzuru: 30 mleka, 50 g putera, 2 kašike kakao praha, 4 kašike šećera.

Priprema: Zagrejte 600 ml mleka u šerpi, ali pazite da ne proključa. Žumanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Ako je masa previše gusta, dodajte još dve kašike mleka. Postepeno dodajte brašno i lepo sjedinite, pa postepeno dodajte i zagrejano mleko, uz neprestano brzo mešanje.

Smesu prebacite u šerpu i stavite da proključa na niskoj temperaturi. Mešajte neprestano, a na kraju dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi.

Po dnu pleha pospite izlomljen keks tako da pokrije dno u tankom sloju, pa zatim sloj krema. Zatim opet keks i krem, a preko poređajte banane isečene na tanke kolutiće. Preko ponovo rasporedite keks, pa krem i tako sve dok ne potrošite sav materijal.

Za glazuru u šerpi pomešajte šećer, mleko, kakao i puter. Zagrejte do ključanja uz neprestano mešanje, prohladite pa prelijte preko torte. Ostavite da se hladi u frižideru bar 3-4 sata.

Uživajte u fenomenalnom desertu!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs